cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

Articole


featured image

Liliana Zavoeanu – nutritionist

Trăim o perioadă în care dorim să fim cât mai buni în toate domeniile vieții noastre. Fie că este vorba de alăptat, de viață personală, de crescut cât mai bine copilul sau de cum să îl hrănim, există cineva la care putem apela și care ne poate ajută.
Fiind o deprindere primară, în cele mai multe familii, mamele încă au că responsabilitate alimentației copilului. Schimbările în privință angajemantelor pe care le au femeile în societatea actuală, au scurtat din ce în ce mai mult timpul, nemaiputand sa se dedice atat cat si-ar dori acestei activitati.
Nu se poate pune problemă că nu ar exista dorință, că nu ți-ai dori să faci un milion de lucruri pentru tine, familia ta, copilul tău, însă realitatea este numai una și acțiunile tale se pot divide în prea puține domenii în care tu ți-ai dori să excelezi.
Unul dintre aspectele cele mai importante și aproape nelipsite din valorile oricărei mame cel puțin, este sănătatea și alimentația copilului ei. Fie că este vorba de cantitatea mâncării, de orele la care ia masa, de câte dulciuri sau fast-food consumă, aproape orice mamă ar îmbunătăți sau și-ar dori să schimbe ceva din alimentația copilului ei.
Contidianul ne absorbe energia, ne captează atenția și ne canalizează concentrarea către cele mai elementare acțiuni pe care le mai putem face în puținul timp pe care îl mai avem. Ne lasă totuși la îndemână un instrument puternic – internetul. Putem dintr-un singur click să aflăm ce putem mânca pentru a fi sănătoși, cum să împărțim copilului mesele sau ce mâncare putem alege pentru masă de seară. Însă informația este selectivă – internetul ne oferă doar ceea ce noi cerem.
Mai mult decât atât, internetul depinde strict de consecvenţa cu care apelăm la el. Dacă astăzi aflăm ce este bine pentru copilul nostru, mâine va depinde tot de noi să ne concentrăm pe această sursă de informaţie.
Ţinând cont că multe piedici precum timpul, obiceiurile deja create sau chiar conflicte cu cel mic ar putea constitui provocări în relația cu copilul, credem cu tărie că o grădiniță în care alimentația este supravegheată și pregătită cu ajutorul unui nutritonist, poate prelua părinților o parte importantă din grijă.
Beneficiile unor obiceiuri sănătoase la grădiniță sunt:
– mâncând împreună cu ceilalți copii, adaptarea la alimente sănătoase va fi mult mai ușoară;
– sfaturile primite de la alte persoane decât familia, unde atașamentul emoțional este mare, sunt este mult mai ușor de asimilat;
– va avea un corp armonios şi îşi va dezvolta un creier sănătos;
– scade riscul de obezitate (conform institutului Parhon, peste 40% dintre copiii din Romania sunt obezi);
– timpul petrecut la grădiniță reprezintă o mare parte din timpul total petrecut într-o zi (
2 mese principale + 1 gustare din totalul meselor zilnice sunt luate la noi);
va deprinde obiceiuri sănătoase de la o vârstă fragedă;
Scade riscul de a deveni un adult cu probleme de greutate ( obezitatea prematura sau celulele adipoase căpătate în prima parte a vieţii sunt greu de îndepărtat la maturitate şi creează numeroase probleme de sănătate)
Grădiniță Magică împreună cu Liliana Zavoeanu, nutriționist, mergem într-o misiune comună – alimentația sănătoasă a copilului tău.
Meniurile zilnice sunt concepute sub supravegherea din punct de vedere nutrițional, ținând cont de cantitate, calitate și asocieri sănătoase ale alimentelor.
Introducem lent alimente sănătoase în alimentaţia copilului și concepem fiecare masă în așa fel încât calitatea produselor și gustul bun să aducă bucuria unei noi mese pentru copilul tău. Alimentația este unul dintre cei trei factori importanți în dezvoltarea copilului. Genele și mediul fiind celelalte două, alimentația constituie pilonul principal al viitorului adult, atât din punct de vedere medical, cât și al abilităților profesionale.
Poţi lăsa acest aspect atât de important în mâinile noastre şi împreună cu o echipă de oameni pasionaţi de alimentaţie, gătit şi stil de viaţă sănătos, aducem bucurie în fiecare farfurie de mâncare a copilului tău.  • Echipa magica